… همه چیز از یکی از روزهای سال ۱۳۷۷ آغازشد . ۱۵ تشکل تعاونی مصرف فرهنگیان از شهرهای مختلف سراسر استان آذربایجان غربی جمع شدند و هر کدام با ۱۰۰ هزارتومان آورده تشکیل مجمع دادند . آنها دراین مجمع موجودی خلق کردند که علاوه برتامین نیازهای روزمره و اساسی خانواده های تحت پوشش و افزایش سرمایه شان درتلاطم تورم لجام گسیخته در کشور، امروز موجب مباهات و افتخار شده است .
آنها در سال ۱۳۷۷ با یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان سرمایه ثبت شده ، نهال درختی را غرس کردند که امروز با سرمایه عظیم و در گستردگی فعالیت به درختی تنومند تبدیل گشته ، روزیکه این تشکل نوپا کار را از یک انبار اجاره ایی و دو دستگاه ترازو و قاپان که می بایست ۶۸۰۰۰ تومان پول آنها نیز نقدی پرداخت می شد !شروع کرد ۲۱ سال از آن اتفاق می گذرد و شاید کمتر کسی تصور می نمود بعد از دو دهه تلاش و صداقت و افزایش خیره کننده سرمایه ریالی ، ضمن خلق خوش نامی ، این اتحادیه با بیش از ۴ میلیارد تومان سرمایه ثابت و ۱۷ میلیارد تومان ارزش روز مستغلات شامل انبارهای هفتگانه ، باغ و دفتر کار و … افق های روشنی در پیش روی داشته باشد . اتحادیه تعاونی های مصرف فرهنگیان استان آذربایجان غربی نشان داد که سرمایه های کوچک چه ها می توانند بیافرینند منتها باید اراده سترگ و اهداف روشن و جدیت در پی گیری آرمان خلق شده اتفاق بیافتاد.
علاوه بر دستاوردهای پیش گفته اتحادیه تعاونی های مصرف فرهنگیان استان امروز افتخار دارد که در زلالیت اهداف توانسته است:
اولا شرکت های تعاونی تحت پوشش بصورت آنلاین از موجود ی انبار مرکزی اتحادیه اطلاح دارند و ثبت سفارش می نمایند .
ثانیا از تولید کنندگان نقد خریده و به تعاونی ها ی تحت پوشش کالارا اقساطی واگذار می نماید .
ثالثا هرگز از تسهیلات بانکی استفاده نمی شود چون در این اتحادیه تعاونی با توجه به زیر ۷ درصد بودن سود اعتقاد بر این است که وام با سودهای هنگفت برای شرکت های تعاونی اعلام ورشکستگی است .
خدمات دهی مستقیم به بیش از ۳۸ هزار عضو تحت پوشش و تامین بخشی از نیاز های سهمیه ای و کالاهای مورد حمایت دولت ۳۰ هزار نفر غیر عضو بصورت غیرمستقیم در راستای اهداف این تشکل مهم در استان قرار دارد و..
آقای مصطفی قنبرپور مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مصرف فرهنگیان استان آذربایجان غربی که از اولین روز پایه گذاری، مسوولیت اجرایی این اتحادیه را برعهده دارد می گوید : رویکرد در تعاونی ها از مجامع این تشکل ها الهام می گیرند . اگر اعضای شرکت تعاونی احساس مسوولیت داشته باشند و مجمع به صحنه برای عرضه اعتراضات و بیان نارسایی ها تبدیل شود آن تشکل مجبور به اصلاح امور و بهبود شرایط و خدمات دهی خواهد بود . اما اگر اعضای شرکت تعاونی اشکالات را نگویند و مجمع را به فضای موثر برای بیان مشکلات و کاستی ها و احیانا خلاف های اتفاق افتاده هدایت نکنند ممکن است منتخبین آنها اراده و شاید علاقه ای به اصلاح امور نداشته باشند .
وی تاکید دارد که شفاف سازی در امور شرکت تعاونی از مجمع آغاز می شود اگر اعضای شرکت تعاونی مسوولانه و پر رنگ در مجمع حضور یابند و اتخاذ تصمیم نمایند آن وقت می توانند انتظار داشته باشند که امور در فضای شفاف و خالی از تخلف پیش برود .
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مصرف فرهنگیان آذربایجان غربی گفت : یکی از مشکلات موجود در تشکل های تعاونی ، عدم اطلاع رسانی در باره اهمیت برگزاری مجامع می باشد . من باور دارم مجمع محل بررسی کارکردها و اعتراض به نارسایی ها و مشکلات و نیز اهمیت شرکت اعضا در تصمیم گیریها می باشد که متاسفانه به آن توجه نمی شود .
وی تصریح نمود که عدم اطلاع رسانی کافی به اعضا در شرکت های تعاونی در باره اهمیت مجامع در حالی است که ریشه مشکلات از اعمال قانون تشکیل مجامع بوجود می آید که در غیاب اکثریت اعضا تصمیم گیری می نمایند و شاید اگر اعضا در مجامع و در مقابل تصمیمات اتخاذ شده فعالانه رفتار می نمودند بسیاری از مشکلات موجود در باره شرکت های تعاونی بوجود نمی آمد .
آقای قنبرپور افزود: ما کار آنلاین کردن ارتباطات تعاونی ها در سراسر استان با اتحادیه و انبار کالا را خیلی پیشتر و برای اولین بار در کشور آغاز کرده ایم.
در حال حاضر ظرفیت خدمات دهی به تعاونی های تحت پوشش از طریق شبکه اینترنتی آنلاین شده و تنها تشکلی هستیم که بدون کمک گرفتن از آموزش و پرورش ،یا استفاده از تسهیلات بانکی کالا را نقد می خریم اما درصورت درخواست بصورت قسطی در اختیار تعاونی های تحت پوشش قرار می دهیم .
وی یادآورشد: تنها اتحادیه ای هستیم که در کنار همه تعاونی های تحت پوشش در سراسر استان واحد نانوایی دایر کرده ایم . تنها اتحادیه ایی هستیم که همه مجامع را در موعد قانونی برگزار می کنیم.
وی اظهار نمود : یکی از مشکلات اساسی در شرکت های تعاونی برای عرضه کالا مواجه با قیمت های افسار گسیخته و غیر قابل باور است که خصوصا در کارخانجات تولیدی بخش خصوصی بیشتر نمود دارد . چنین به نظر می رسد نظارتی به قیمت گذاری های جدید اتفاق نمی افتد ! قیمت های جدید بقدری غیر منصفانه و خارج از توان و قدرت خرید اقشار کم درآمد بخصوص صاحبان در آمدهای ثابت و حقوق بگیر است که رفته رفته خرید کالای جدید بخصوص لوازم خانگی توسط مردم فراموش می شود و مردم بیشتر از گذشته به استفاده از وسایل کهنه و از رده خارج شده با هزینه های گزاف وکمرشکن تعمیرکارها روبرو می شوند . وضع موجود در صورت تداوم به کار بخش توزیع کالا بخصوص از نوع شرکت های تعاونی پایان می دهد . مردم قدرت خرید خود را از دست داده اند اما تورم قیمت ها همچنان ادامه دارد . کارخانه ها متاسفانه قیمت تولیدات خود را با نوع خارجی برابر می کنند. اما مردم برای کیفیت و بازدهی کالا ها حرف های فراوان دارند .
آقای قنبرپور افزود : شرکت های تعاونی برای خرید کالا از کارخانه ، اتحادیه مرکزی در تهران ، اتحادیه استانی ، تعاونی استانی و در نهایت تعاونی شهرستان هرکدام ۹درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کنند . شرکت های تعاونی حساب و کتاب رسمی دارند و مالیات و ارزش افزوده را تقدیم دولت می کنند . آیا بخش خصوصی هم اینگونه عمل می نماید اگر اینگونه عمل می نمایند اختلاف قیمت در بازار و در شرکت های تعاونی چگونه شکل می گیرد و…؟
وی با اشاره به رقابت نابرابر بین شرکت های تعاونی مصرف و بازار، برای تامین و عرضه کالا گفت : در حال حاضر روند کار ضعیف کُشی و تعاونی کُشی است و تنها مزیت تعاونی ها ،فروش اقساطی کالا می باشد . در شرایط موجود که تورم ، اقشار بیشتری را از قدرت خرید ساقط می کند ، اما آسیب این پدیده ، دامن تولید کنندگان و عرضه کنندگان کالا را نیز گرفته و موجبات بیکاری در جامعه خواهد شد .
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های مصرف فرهنگیان آذربایجان غربی یادآور شد: تسهیلات بانکی با سودهای کلان پاسخگوی تامین سرمایه بخصوص برای تشکل های تعاونی نیست . تشکل های تعاونی که دست به دامن تسهیلات بانکی می شوند باید بدانند که به خط قرمز برای نابودی و ورشکستگی نزدیک می شوند . گردش چندباره سرمایه با سود زیر ۷درصد تکافوی سود های بانکی را نمی دهد.
وی خاطرنشان ساخت که تعاونگرها شاید از دولتمردان راضی باشند اما نمی توانند از قانون راضی باشند چون تاکنون هر کجا پای کار خواسته اند بدون ادعا کمر خدمت بسته ایم اما دولت محترم کی به تعهدات خود در مقابل بخش تعاون عمل می نماید؟
وی در این باره افزود: این همه لوح وتقدیر نامه دردی از تعاونی ها را درمان نمی کند و در این بخش بشدت نیازمند این واقعیت هستیم که در عمل از کار کردن حمایت و باز دارنده از کارنکردن باشیم .
آقای قنبرپور گفت : این اتحادیه هرگز از کمک آموزش و پرورش استفاده ننموده است همانطوریکه از تسهیلات بانکی نیز استفاده نکرده ایم . اما گله مند هستیم که تعاونی های مصرف فرهنگیان بابت هزینه اجاره محیط یا برای هزینه آب و برق و گاز مصرفی در آموزش و پرورش تحت فشار قرار گیرند یا تهدید به شکایت بشوند درحالی که آموزش و پرورش بخشنامه هیئت وزیران در سال ۱۳۶۳ را نادیده می گیرد.
وی همچنین یادآور شد : تاوان نگه داشتن بطور متوسط ۲میلیارد تومان اقساط فرهنگیان برای ۴۰ تا۳۰ روز در حساب آموزش و پرورش را تعاونی ها ی فرهنگیان باید در خریدهایشان با بدحسابی یا احیانا برگشت خوردن چک های شان جبران نمایند.
https://urmia-cc.ir/?p=2648