مراسم گرامیداشت روز جهانی تعاون همزمان با بیست و پنجمین سالگرد تاسیس اتاق تعاون ایران، ۱۸ تیرماه جاری برگزار می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، محمدعلی ضیغمی معاون اقتصادی و امور بین الملل اتاق تعاون ایران با بیان این مطلب گفت: اتاق تعاون ایران با همکاری سایر اعضای ایرانی اتحادیه بین المللی تعاون (ICA)، مراسم گرامیداشت روز جهانی تعاون را در تاریخ ۱۸ تیرماه برگزار می کند.
معاون اقتصادی و امور بین الملل اتاق تعاون ایران با اشاره به گرامیداشت روز جهانی تعاون، ابراز داشت: روز جهانی تعاون سازمان ملل متحد، هر ساله در تیر ماه (جولای) جشن گرفته میشود. هدف این جشن افزایش آگاهی در مورد تعاونیها، برجسته کردن اهداف سازمان ملل متحد و جنبش بینالمللی تعاون، تأکید بر نقش جنبش در حل مسائل عمده مطرح شده توسط سازمان ملل متحد نیز تقویت و گسترش مشارکت میان جنبش بینالمللی تعاون و سایر بازیگران است.
وی در خصوص شعار روز جهانی تعاون در سالجاری میلادی گفت: از سال ۱۹۹۵ به بعد، هر ساله اتحادیه بین المللی تعاون و سازمان ملل، موضوع و شعاری را برای روز جهانی تعاون انتخاب میکنند. شعار روز جهانی تعاون در سال ۲۰۱۹، “تعاونیها برای کار شایسته” است.
وی در تشریح شعار امسال بیان داشت: کار و به عبارتی “کار شایسته”، یک ساز و کار اساسی و پایهای برای نیل به عدالت اجتماعی است. “کار شایسته برای همه” یک واقعیت است و در اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد نیز لحاظ شده است.
ضیغمی ادامه داد: امروزه با توجه به سطوح بالای بیکاری، به ویژه در میان جوانان همچنین ناامنی شغلی و افزایش نابرابریها در جهان، موضوع امسال پیرامون “ترویج رشد اقتصادی جامع و پایدار، اشتغال کامل و بهرهور، و کار شایسته برای همه” است. در این میان، تعاونیها به عنوان کسب و کارهای مردم-محور و بازیگران اصلی توسعه، نقش مهمی را در ایجاد شغل مناسب و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی جوامع ایفا میکنند. وی افزود: اصل دوم جنبش تعاون یعنی “کنترل دموکراتیک توسط اعضا”، جوامع را قادر میسازد تا تعاونیها را به شیوهی مشترک و دموکراتیک کنترل و اداره کرده و از این رهگذر به رشد فراگیر و پایدار با مشارکت آحاد جامعه دست یابند.
گفتنی است؛ تاریخچه این روز به حدود یک قرن پیش باز میگردد. اولین بار اتحادیه بین المللی تعاون در تیر ماه (جولای) روزی را به عنوان روز جهانی تعاون نامگذاری کرد و از آن پس هر ساله، در کشورهای مختلف برنامههایی به عنوان یک ابزار موثر در راستای ارتقاء سطح مشارکت مردم و قدرت تعاونی، برگزار شده است. علاوه بر این، در ۱۶ دسامبر سال ۱۹۹۲ مجمع عمومی سازمان ملل نیز در قطعنامه شماره ۹۰/۴۷ خود، روز مذکور را به عنوان روز جهانی تعاون اعلام کرد و برای اولین بار درسال ۱۹۹۵ روز تعاون را جشن گرفت و از دولتهای عضو نیز درخواست کرد تا با مشارکت تعاونیها آن روز را جشن بگیرند.
https://urmia-cc.ir/?p=2528