رئیس اتاق تعاون آذربایجان غربی درگفتگوی رسانه ایی اعلام کرد : ایجاد اتحادیه های جدید متشکل ازتعاونی های فعال در استان فراهم شده و تلاش می کنیم درافق۱۴۰۰ تعداد این تشکل ها را به ۳۴ اتحادیه ارتقا دهیم.
باقر خلیلی افزود: برای گسترش فعالیت تعاونی ها و تعاونگران علاوه برصدور کارت بازرگانی برای شرکت های تعاونی ، پیگیرهستیم تا اعضای تعاونی ها هم بتوانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
وی با اظهار اینکه در سالجاری بدلیل شیوع ویروس منحوس کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی، برپایی نمایشگاه های عرضه کالا و خدمات در داخل و خارج از کشور تحت تاثیر قرار گرفت، گفت : برای افق ۱۴۰۰ درکنار پیش بینی نمایشگاه های داخلی ، برای برپایی نمایشگاه در دهوک عراق ، جمهوری خودمختارنخجوان و جمهوری آذربایجان اعلام آمادگی کرده ایم و اقدامات اولیه و مقدماتی برای تحقق ایم امر صورت گرفته است.
رئیس اتاق تعاون آذربایجان غربی یادآورشد که دراین استان مرزی استفاده از ظرفیت برای داد و ستدهای مرزی و توسعه آن بخصوص در دوره ایی که با تحریم های گسترده و ظالمانه و بی رحمانه مواجه هستیم برای توسعه این مناطق و برای اشتغال و معاش مرزنشینان ضرورت انکارناپذیر بوده است و افزود: درحال حاضر ساماندهی مرزنشینان و پیله وران در قالب تشکل های تعاونی و آموزش پیله وران را بصورت فشرده اما مجازی برگزار می کنیم.
به گفته وی درحال حاضر روزانه بطورمتوسط ۱۰۰نفر پیله ور بصورت فشرده و مجازی در کلاس های مجازی این مرکز حضور دارند و بعداز کسب موفقیت مدرک اخذ می نمایند.
وی افزود: در سال گذشته ۹۶۷پیله ور استان و در سالجاری درقالب ۲۱۷ دوره تا پایان دیماه سالجاری ۵۸۴۸ نفر در مجموع ۴۸هزارو ۷۸۷ نفرساعت در کلاس های آموزش پیله وران شرکت داشتند و پیش بینی می کنیم این رقم تاپایان سال به ۷۰۰۰نفرخواهدرسید.
وی یادآورشد : مرزنشینان شهرستانهای پلدشت ، سلماس و چالدرا و خوی به ترتیب بیشترین حضوردر کلاس های آموزش پیله وری اتاق تعاون استان داشتند.
رئیس مرکزداوری اتاق تعاون آذربایجان غربی درباره مشکلات موجود در تشکل های تعاونی گفت: یکی از تبعات عدم نظارت دقیق اداره کرد و فعالیت تشکل های تعاونی استان که در گذشته اتفاق افتاده ، شاهد تشکیل پرونده های متعدد در مرکز داوری هستیم که تعداد پرونده های تشکیل شده در سالجاری تاکنون به ۲۱۰ فقره رسیده و اغلب این پرونده ها مربوط به تعاونی های مسکن مهر می باشد .
وی بااشاره اینکه مرکزداوری استان بعنوان یکی از مراکز برتر مورد تقدیر دادستان محترم کل کشور قرار گرفته است افزود:مرکزداوری اتاق تعاون به همه درخواست هایی که حداقل یک طرف آن مربوط به تشکل های تعاونی یا فعالان و اعضای تعاونی ها باشد رسیدگی می نماید.
خلیلی همچنین درباره پلمپ شرکت های تعاونی اعتبار دراین استان ودر پاسخ به خبرنگاران گفت: آذربایجان غربی ازکانون های مورد توجه در شکل گیری شرکت های تعاونی اعتبار در ایران و جهان بوده که سابقه این شرکت ها به ۶دهه پیش نیز می رسد و این درحالی است تاکنون بدلیل حسابرسی های دقیق حتی شاهد یک فقره شکایت از اعضا یا خدمات دهی آنها نبوده ایم.
وی افزود: تعاونی های اعتبار سالهاست که برمبنای اساسنامه موردحمایت قانون تعاون اداره شده و خدمات دهی نموده اند اماچند سالی است چنین به نظر می رسد که بانک مرکزی دچار رقابت با تعاونی های اعتبار شده و بهترین حالت را جمع کردن این تشکل ها می دانند همچنین اعضای تعاونی های اعتبار عقیده دارند وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی تحت سیطره بانک مرکزی قرار گرفته و از تعاونی های اعتبار حمایت قانونی نمی نماید و…
وی یادآورشد پلمپ تعاونی اعتبار دراین استان درحالی اتفاق می افتد که برای انطباق با شرایط و دستورالعمل بانک مرکزی ( ماده۴۹) به این تشکل ها تا شهریور ۱۴۰۰ فرصت داده شده است .
خلیلی با تشریح اهمیت وگستردگی فعالیت شرکت های تعاونی اعتبار و مصرف در۴دهه اخیر و در فرازونشیب های مختلف گفت : این تعاونی ها همواره مهمترین پشتیبان دولت ها برای خدمات دهی و تامین نیازهای ضروری مردم بوده اند و اگر تصورکنیم این تشکل ها بعنوان دولت در سایه همیشه پشتیبان واقعی دولت ها بوده اند خطا نکرده ایم این تشکل ها کمک کرده اند دولت ها روی پای خود بایستند .اما دراین مدت بجای حمایت هرچه سنگ بوده زیرپای این تشکل ها انداخته شده و بدترین شرایط برای این تشکل ها که پشتوانه آنها مردم و سرمایه مردم بوده تحمیل شده است .
https://urmia-cc.ir/?p=2902